FAALİYET ALANLARI
Uluslararası Ticari Sözleşme Hukuku
Farklı ülkelerde ikamet eden şirketler veya yabancı uyruklu tacirler arasında mal ve hizmetler ile uluslararası ticari sözleşmeleri ele alan hukuk dalıdır. Küresel ekonominin neredeyse her alana yayılması ve artan ithalat ihracat faaliyetleri sonucu uluslararası ticaret hukuku çok daha fazla önem kazanmıştır. Bu konuda öncelikle uluslararası ticaret hukukunun kamu hukuku ve özel hukuka tabi olduğu birtakım düzenlemeler mevcuttur. Ticari uyuşmazlıkların uluslararası çözümü, korunma önlemleri ve vergiler kamu hukuku alanına ilişkin belirtebileceğimiz hususlardır. Uluslararası mal satışları, uluslararası ticaret hukuku sözleşmeleri, kullanılan teslim şekilleri, uyuşmazlıkların
çözümü ve ödeme şekilleri uluslararası ticaret hukukunun özel hukuka tabi olduğu konuların başlıcasıdır. HUKUKSAL GELİŞİMİ,MEVZUAT VE İÇERİĞİ Uluslararası ticaret hukukunun gelişimi ve önemine bağlı olarak 17.12.1966 tarihinde BM Genel Kurulu’na bağlı bir alt organ olarak Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu Kurulmuştur. Komisyonun amacı uluslararası ticaret hukukunun birçok alanda uyumlaştırılması ve buna bağlı olarak tek biçimliliğin sağlanmasıdır. Uluslararası ticaret hukukunun öne çıkan uygulamalarından biri uluslararası mal satımına ilişkin sözleşmelerdir.
Bu hususta Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması(CISG) konuya ilişkin başvurulabilecek temel mevzuattır. Madde 1-Uygulama alanı Madde 14-Sözleşmenin Kurulması Madde 35 ve devamında ise taraflar arasındaki alım satıma bağlı ilişkiler düzenlenmiştir. Türkiye,2011 yılından beri sözleşmeyle bağlıdır. Uluslararası ticari sözleşme hukuku, uluslararası ticari alım-satımlarda tarafların yükümlendikleri risk dağılımını içermektedir. Milletlerarası Ticaret Odası(ICC) tarafından düzenlenen çoğunlukla üç harf ile ifade edilen terimler alıcı ile satıcı arasındaki sözleşmenin ifası için üstlendikleri yükümlülükleri ifade etmektedir.
Tüm Faaliyetler